Tietosuojaseloste


Tervetuloa Lahjalaatikossa.fi-verkkosivulle! Seulo Palvelut Oy (jäljempänä ”Lahjalaatikossa.fi”, ”me” tai ”meidän”) on sitoutunut huolehtimaan yksityisyyden suojastasi. Otamme yksityisyyden suojan vakavasti ja haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi vieraillessasi ja asioidessasi verkkokaupassamme. Tässä yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisessa tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten rekisterinpitäjä käsittelee yritysasiakkaan asiakassuhteen hoitamiseen liittyviä henkilötietoja.

1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjä

Seulo Palvelut Oy (”Lahjalaatikossa.fi”)

Y-tunnus 2231096-6

Niittytie 12, 01510 Vantaa

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö

Riina Heino

riina.heino@kauppahalli24.fi.

2. Miten ja mitä tietoja keräämme

Tässä kerromme miten ja mitä tietojasi keräämme vieraillessasi tai asioidessasi verkkosivuillamme.  

Tiedot, jotka keräämme, kun vierailet verkkosivuillamme

Kun tulet verkkosivuillemme, esimerkiksi tutustuaksesi toimintaamme:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Edellä mainittujen tietojen kerääminen on pakollista, jotta pystymme takaamaan verkkosivumme toimivuuden sekä sen turvallisuuden. Keräämme nämä tiedot automaattisesti vieraillessasi verkkosivullamme. Verkkosivun lomakkeen kautta yhteydenottopyyntö kirjautuu asiakaspalvelu@lahjalaatikossa.fi sähköpostiin.

Tiedot, jotka keräämme, kun otat meihin yhteyttä

Kun olet yhteydessä meihin pyytääksesi tarjouksen, keräämme yhteydenottolomakkeella seuraavia tietoja:

  • Yrityksen nimi
  • Y-tunnus
  • Yhteyshenkilön nimi
  • yhteystiedot työpaikalle
  • toimitusosoitetiedot

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Tiedot, jotka keräämme, kun teet tilauksia

Tehdessäsi tilauksia tarvitsemme luonnollisesti tietoja, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä toimittaa tilaamasi tuotteet. Tehdessäsi tilauksia keräämme seuraavia tietoja:

  • Tilaus- ja tuotetiedot
  • Maksutiedot
  • Toimitukseen liittyvät tiedot

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

 Muut tilanteet joissa keräämme tietojasi

Keräämme tietojasi myös, jotta pystymme tarjoamaan sinulle parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua ja auttaaksemme sinua tuotteiden tilaamisessa. Seuraavassa on kuvattu muut tilanteet joissa keräämme tietojasi:

  • Mikäli sinulla tulee kysyttävää esimerkiksi tuotteista tai tilauksestasi, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla tai sähköpostilla. Keräämme siis tietojasi, kun asioit asiakaspalvelumme kanssa.

3. Henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Keräämme tietojasi silloin, kun se on tarpeellista ja henkilötietojen käyttötarkoitus on määritetty. Henkilötietoja käsitellään yritysasiakkaan asiakkuuteen liittyvän suhteen hoitamiseen, rekisterinpitäjän palvelujen tuottamiseen, sekä liiketoiminnan kehittämiseen ja suunnittelemiseen sekä markkinointiin. Lisäksi

Lisäksi henkilötietoja käsitellään asiakasviestintään, jota toteutetaan sähköisesti ja kohdennettuna.

Seuraavassa taulukossa informoimme siitä, mikä on keräämiemme tietojen käyttötarkoitus sekä mitkä ovat henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteet:

KäyttötarkoitusKäsittelyn oikeusperusteLisätietoja
Asiakastietojen kerääminenLahjalaatikossa.fi:n oikeutettu etu.Oikeutettu etumme perustuu meidän ja teidän väliseen asiakassuhteeseen.
Tilausten käsitteleminen ja niiden toimittaminen.Lahjalaatikossa.fi:n ja teidän välinen sopimus. 
Asiakaspalvelun toteuttaminen ja parantaminen.Lahjalaatikossa.fi:n ja sinun välinen sopimus sekä Lahjalaatikossa.fi:n oikeutettu etu.Oikeutettu etumme perustuu asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään asiakaspalveluamme, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen asioidessasi kanssamme.
   
Turvallisuuden varmistaminen ja verkkokaupan suojaaminen.Lahjalaatikossa.fi:n lakisääteinen velvollisuus sekä Lahjalaatikossa.fi:n oikeutettu etu.Olemme lain nojalla velvoitettuja suojaamaan tietojasi asianmukaisesti.  Oikeutettu etumme perustuu kaupallisten intressiemme suojaamiseen.  
TelemarkkinointiLahjalaatikossa.fi:n oikeutettu etuOikeutettu etumme perustuu meidän ja teidän väliseen asiakassuhteeseen. Lahjalaatikossa.fi tilausta varten antamiasi tietoja voidaan käyttää telemarkkinointitarkoitukseen. Voit kieltää tietojesi käytön telemarkkinointia varten ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme.


4. Kuinka kauan säilytämme tietoja

Rekisteröidyn henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi.

Voit kuitenkin poistaa asiakastietosi, jos niin haluat, olemalla yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@lahjalaatikossa.fi ja pyytämällä asiakastietojen poistoa. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietojasi oman oikeusturvamme varmistamiseksi.   

5. Kenelle jaamme tietoja

Emme koskaan jaa tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi käytämme kuitenkin palveluntarjoajia, joille siirrämme tietojasi. Huolehdimme siitä, että palveluntarjoajille siirtämämme tiedot ovat rajoitettu vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Varmistamme myös sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.

Jaamme tietojasi seuraaville tietojen vastaanottajille:

Tiedon vastaanottajaSyy
Ulkoiset palveluntarjoajatUlkoiset palveluntarjoajat tukevat liiketoimintaamme ja mahdollistavat palvelumme laadun sekä turvallisuuden. Käytämme seuraavia ulkoisia palveluntarjoajia: ohjelmistopalvelut, markkinointipalvelut, kuljetuspalvelut, tekstiviestinvälityspalvelut, analytiikkapalvelut, ,asiakaspalvelu ja IT- ja ohjelmistotukipalvelut.
Viranomaiset tai tuomioistuimetJos tietojesi luovuttaminen on tarpeellista viranomaistarkoituksiin tai lainsäädännön noudattamiseksi.

6. Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Käsittelemme tietojasi pääasiassa EU:n sisällä. Tosin, osa käyttämistämme palveluntarjoajista sijaitsee – tai käsittelee tietoja EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. Varmistamme, että palveluntarjoajamme jotka sijaitsevat tai käsittelevät tietojasi EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella ovat sitoutuneet turvaamaan tietosi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Olemme varmistaneet, että tietojasi suojataan siitä huolimatta, että niitä voi siirtyä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle seuraavilla tavoilla:

  • Tietoja vastaanottava palveluntarjoaja on hyväksytty EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield – sopimuksen mukaisen sertifiointimekanismin alla noudattamaan Privacy Shield-sopimuksen vaatimuksia tietosuojan riittävästä tasosta;
  • Tietoja vastaanottavalla palveluntarjoajalla on EU:n jäsenvaltion tietosuojaviranomaisen hyväksymät konsernia sitovat tietosuojasäännökset; tai
  • Olemme sitoneet tietoja siirtävän palveluntarjoajan noudattamaan Euroopan komission laatimia vakiosopimuslausekkeita, joiden avulla varmistetaan tietosuojan riittävä taso.

Halutessasi voit pyytää lisätietoja tietojen siirrosta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ottamalla yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa mainittuun yhteyshenkilöön.  

7. Oikeutesi

Sinulla on seuraavat oikeudet tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

Oikeus saada pääsy tietoihin (oikeus tarkistaa tiedot)

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu sekä saada kopio tiedoista. Voit milloin tahansa pyytää yhteenvetoa asiakastiedoistanne olemassa yhteydessä asiakaspalveluumme.

Oikeus tietojen korjaamiseen ja tietojen käsittelyn rajoittamiseen

Sitoudumme korjaamaan virheelliset tai epätäydelliset tiedot pyynnöstäsi. Henkilötietojen korjauspyyntö tulee yksilöidä siten, että henkilötiedoissa oleva virhe voidaan havaita ja korjata helposti. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus pyytää henkilötietojen käsittelyn rajoittamista sekä vastustaa henkilötietojen käsittelyä sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti. Jos haluat rajoittaa tietojesi käsittelyä ota yhteyttä tässä tietosuojaselosteessa määriteltyyn yhteyshenkilöön.  

Oikeus tietojen poistamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää itseään koskevien tietojen poistoa. Pystyt poistamaan tietosi olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme ja pyytämään tietojen poistoa. Huomioi kuitenkin, että emme välttämättä pysty poistamaan tiettyjä tietoja silloin, kun laki vaatii meitä niitä säilyttämään tai jos joudumme säilyttämään tietojasi oman oikeusturvamme varmistamiseksi.  

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Voit milloin tahansa vastustaa tietojen käsittelyä markkinointi tarkoituksiin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen eli saada itseään koskevat henkilötiedot jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa, ja siirtää ne toiselle rekisterinpitäjälle sovellettavan tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti.

Rekisteröidyllä on oikeus saada itseäsi koskevat tiedot yleisesti käytössä olevassa siirtomuodossa ja siirtää tiedot järjestelmästä toiseen tietosuojalainsäädännön rajoissa ja mukaisesti.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Jos katsot, että oikeuksiasi on rikottu voit tehdä asiasta valituksen tietosuojaviranomaiselle EU:n alueella. Suomessa valvovana viranomaisena toimii Tietosuojavaltuutetun toimisto.  Tietosuojavaltuutetun toimiston yhteystiedot löydät osoitteesta www.tietosuoja.fi.

9. Tietojen suojauksen periaatteet

Lahjalaatikossa.fi:n asiakastiedot sijaitsevat suojatuissa tietokannoissa, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muiden teknisten ja organisatoristen keinojen avulla suojattuja. Järjestelmien sekä tietokantojen tietoturva ovat korkealla tasolla ja ne ovat suojattuja tietomurtoja vastaan. Järjestelmiin ja tietokantoihin pääsy on rajoitettu vain sellaisille työntekijöillemme, joilla on työtehtäviensä perusteella tarve käyttää tietoja. Lisäksi jokainen tietojasi käsittelevä työntekijämme tai ulkoinen palveluntarjoaja on sitoutunut asianmukaiseen salassapitoon.

11. Muutokset tietosuojaselosteeseen

Pyrimme kehittämään palveluitamme jatkuvasti ja tarjoamaan paremman asiakaskokemuksen sinulle. Tämän myötä joitakin palveluita ja toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää tai ne voivat muuttua, jolloin päivitämme tätä tietosuojaselostetta tarpeen mukaan. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän tietosuojaselosteen osia.